Grilovací pánev není vždy stejná

Pro někoho je období grilování omezeno jen na jaro, léto a teplý začátek podzimu, kdy rozbalíme tradiční zahradní gril. Tak to ale rozhodně být nemusí, vždyť grilované maso, drůbež, zelenina nebo sýry nám budou samozřejmě chutnat i v chladnějším ročním období, kdy jediným problémem je pobyt venku u grilu nebo také tehdy, když se sejde natěšená společnost, ale počasí nám vysloveně nepřeje. S grilovací pánví si totiž poradíme i v nepříznivých podmínkách, vždyť úspěšně a chutně můžeme grilovat i pod střechou, klidně rovnou v kuchyni. Jako zdroj tepla nahradí klasické ohniště s dřevěným uhlím plynový nebo elektrický sporák, případně indukční vařič.

 

Není třeba krčit nos a pobíhat kolem roštu

Odkapávající tuk, olej nebo marináda znamená neoblíbené čištění grilu po skončení akce (což většinou bývá povinností hostitele nebo hostitelky), navíc při dopadu na rozžhavené uhlíky se objevuje kouř, který leckomu moc „nejde pod nos“ nehledě k tomu, že takový spálený tuk určitě není zrovna voňavý ani zdravý. S moderní grilovací pánví Skerppshult se nic takového nestane, protože se jedná o nádobu, uzavřenou ve spodní části plným dnem, výpek i tuk tedy nikam neodkapává. Drží se v podélných nebo příčných drážkách a v pauze před vložením další porce ho můžeme vylít nebo setřít například papírovým ubrouskem, pokud si v něm ovšem dřív některý labužník nenamočí krajíček chleba.

 

Pro grilování ve dvou i s celou společností

Grilovací pánve Skeppshult jsou vyráběny v několika velikostech a můžeme si tak pro každou příležitost vybrat tu nejvhodnější. Zvolit si můžeme i mezi kulatým, oválným, čtvercovým nebo obdélníkovým tvarem. Zda jsou drážky provedeny ve směru rukojeti nebo kolmo na něj, to není pro výběr nijak rozhodující, jejich funkcí je nahradit běžnou grilovací mřížku. Bezpečné uchopení je vyřešeno dřevěnou rukojetí s vypáleným firemním nápisem nebo dutou kónickou rukojetí z nerezové oceli. Rukojeti jsou vždy opatřeny i praktickým očkem pro zavěšení.