Že se sýr nedá grilovat?
Ale jděte, to jsou všechno jen řeči lidí, kteří provedli jeden nevydařený pokus a nechali se odradit dřív, než dosáhli lahodného výsledku. Máte-li doma litinovou grilovací pánev Skeppshult, neváhejte a pusťte se do grilování sýrů, uvidíte, že to je přímo neskutečná lahůdka. Protože sýrů existuje velké množství druhů, nelze se všemi při grilování pochopitelně postupovat stejně. Jak tedy na grilování sýrů?
Které sýry se na grilování nejlépe hodí
Jedním z nejoblíbenějších sýrů pro grilování je Hermelín a další sýry plísňového typu, které před samotným grilováním můžeme ještě nejrůznějšími způsoby okořenit a ochutit. Lze zakoupit celé sady koření a pikantních omáček, případně popustit uzdu své fantazii a vyrobit si sýrové lahůdky podle vlastního výběru. Právě s použitím grilovací pánve můžete sýru dodat neuvěřitelnou chuť a vůni. Koření už potom spolu s bílým pečivem jen dokreslí dokonalou atmosféru grilování. Vhodné jsou i kozí sýry, syrečky a kvalitní eidam, sýry lze pro grilování na pánvi také pochopitelně nejrůznějšími způsoby kombinovat.
Příprava na grilování
Sýr můžeme před grilováním okořenit, proložit plátky šunky nebo salámu, naporcovat na menší kousky nebo ochutit česnekovou pastou či chilli, pokud na grilování myslíme dopředu, lze ho také naložit do oleje s aromatickými přísadami a kořením nebo bylinkami. Abychom zabránili roztečení sýra nebo jeho přilepení na grilovací pánev, použijeme silnější alobal. Rozhodně ne ten, ve kterém se sýry prodávají, přece jen chceme uchovat grilovací pánev čistou, tak raději vezměme nějaký kvalitnější. Při použití grilovací pánve Skeppshult stačí , když ji nahřejeme na nižší teplotu, sýr je poddajný a příprava i tak potrvá jen krátce. Mějme připraveno pečivo nebo jinou přílohu, když sýr zavoní, je nejvyšší čas začít si labužnicky užívat.